Toimitusehdot

Ruusu & Rosmariini Oy:n verkkokaupan toimitus- ja käyttöehdot

TOIMITUS- JA MAKSUEHDOT

Toimitus- ja maksuehdot koskevat vain Suomeen lähetettäviä tilauksia. Halutessasi tilata muualle kuin Suomeen, otathan ensin yhteyttä sähköpostilla ruusu.rosmariini(at)outlook.com tai verkkokaupan yhteydenottolomakkeella.


HINNAT

Kaikki hinnat sisältävät ALV:n.


MAKSUTAVAT

Verkkokaupassa voit maksaa helposti joko

  • Klarnalla
    • Maksa heti verkkokpankissasi tai luotto- tai pankkikortilla
    • Maksa myöhemmin. Klarna tarjoaa 30 päivää kulutonta maksuaikaa.
    • Pilko maksu eriin
    • Lisätietoja löydät Klarnan sivuilta
  • Paypal-tilisi kautta. PayPal-maksut käsittelee PayPal.


TOIMITUS

Toimitusaikamme varastossa oleville tuotteille on 2-7 arkipäivää tilauksesta tai maksutapahtumasta.

Varaamme oikeuden pidempään toimitusaikaan, jos tilattu tuote on tilapäisesti loppu. Tällöin informoimme asiakasta, jolloin hän voi halutessaan peruuttaa kyseisen tuotteen tilauksen tai ottaa jälkitoimituksen.

Toimituskulut:
Postipaketti tai Matkahuollon paketti kotimaassa 5,90 €.
Nouto Ruusun & Rosmariinin Werstaalta Hattulasta tai Lopelta 0 €.
Yli 80 € arvoiset tilaukset (summa ennen toimituskuluja) toimitamme veloituksetta.

Valitessasi noudon ilmoitamme sähköpostilla kun tilaus on noudettavissa Ruusun & Rosmariinin Werstailtamme Hattulasta tai Lopelta.


PALAUTTAMINEN JA VIRHEELLISET LÄHETYKSET

Tuotteilla on 14 päivän palautusoikeus tuotteen vastaanottamisesta. Ennen palautusta tilauksen vastaanottajan on tehtävä palautusilmoitus Ruusulle & Rosmariinille sähköpostilla ruusu.rosmariini(at)outlook.com tai verkkokaupan yhteydenottolomakkeella. Palautus on tehtävä 14 vuorokauden sisällä palautusilmoituksesta. Mikäli asiakas haluaa palauttaa tilaamansa tuotteet, maksaa hän itse palautuksesta koituvat postikulut. Palautuksen saatuamme maksamme tuotteiden tilaussumman (postikulut vähennettynä) asiakkaan käyttämälle maksutavalle tai tilille. Korvaamme ainoastaan virheettömät, avaamattomat ja käyttämättömät tuotteet.

Mikäli asiakas on todennut tilaamansa tuotteen virheelliseksi, toivomme mahdollisimman pikaista yhteydenottoa ruusu.rosmariini(at)outlook.com.

Muistathan, että tilauksen noutamatta jättäminen ei ole tilauksen peruutus. Mikäli paketti palautuu myyjälle, veloitamme uudelleenlähetyksestä uudet lähetyskulut (5,90 €) sekä palautuksesta aiheutuneet kulut (10 €).

Mikäli tuote on kadonnut tai vioittunut kuljetuksen aikana tai se ei muuten vastaa tilaustasi, tulee sinun ilmoittaa meille virheestä viimeistään 14 päivän kuluessa ruusu.rosmariini(a)outlook.com tai verkkokaupan yhteydenottolomakkeella. Jos paketti on vioittunut postissa, on tuotteesta tehtävä välittömästi reklamaatio postiin.